Evenimente
Anunţ privind finalizarea proiectului cu titlul “Terapii ţintite pentru boala valvei aortice ȋn diabet – THERAVALDIS”

Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Institut din subordinea Academiei Române, cu sediul în Bucureşti, str. B.P. Haşdeu, nr. 8, cod postal 050568, sector 5, România, ȋn calitate de beneficiar, anunţă finalizarea proiectului “Terapii ţintite pentru boala valvei aortice ȋn diabet – THERAVALDIS”
Citește tot articolul ->

Workshop Theravaldis

In data de 19 septembrie 2019, a avut loc la București, in Aula Academiei Române, primul Workshop Internațional Theravaldis intitulat “Cardiac valves disease: New targets for therapies and tissue engineering”
Citește tot articolul ->

AL 9-LEA CONGRES NAȚIONAL CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ ȘI A 35-A SESIUNE ȘTIINȚIFICĂ ANUALĂ A SOCIETĂȚII ROMÂNE DE BIOLOGIE CELULARĂ

In perioada 07-11 iunie 2017, s-a desfasurat la Iasi, Romania, al 9-lea Congres National de Biologie Celulară și Moleculară cu participare internationala si a 35-a Sesiune Stiintifica Anuala a Societatii Romane de Biologie Celulara
Citește tot articolul ->

Congresul Internațional de Medicină Regenerativă 2017

In perioada 14-17 iunie 2017 la lnstitutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, s-a desfașurat cea de-a doua ediție a Congresului Internațional „O provocare a secolului 21: medicina regenerativă; cercetare și aplicații clinice” Evenimentul creditat EMC a fost organizat de Societatea lnternațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă – SIMCR sub egida Academiei Române, în colaborare cu lnstitutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, Universitatea din București UMF „Carol Davila”, Colegiul Medicilor din Municipiul București, Facultatea de Medicină Veterinară București și ProEstetica Hospital.
In periada congresului s-a desfașurat un curs internațional care a acoperit aspectele teoretice și practice ale medicinei regenerative , tema cursului practic fiind „Proliferarea și diferențierea in vitro a celulelor stem mezenchimal și sesiuni cu prezentări orale și video. Tehnici de bază”.
Citește tot articolul ->