Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului THERAVALDIS îl reprezinta creșterea participării românesti în cercetarea la nivelul UE in domeniul biotehnologiei medicale și farmaceutice prin crearea unui nucleu de cercetare în nanotehnologii în cadrul IBCP “N. SIMIONESCU”.

Obiectivul Strategic Instituțional

Obiectivul strategic instituțional este de a spori capacitatea de cercetare a echipei ICBP-NS, de a dezvolta o nouă arie de cercetare și noi abordări biotehnologice și de a intensifica competitivitatea și vizibilitatea cercetării din România la nivelul Uniunii Europene.

Obiectivul Științific

Obiectivul științific major al proiectului THERAVALDIS este de a descoperi disfuncțiile valvei aortice asociate cu diabetul și de a utiliza moleculele sau mecanismele modificate ca ținte pentru nanoterapii sau terapii cu celule stem, cu scopul de a preveni si trata boala valvei aortice.

Scopul Proiectului

Scopul proiectului THERAVALDIS îl reprezintă cercetarea fundamentală și experimentală în vederea indentificării mecanismelor unice ale progresiei bolii valvulare si dezvoltării de noi nano-bio-terapii pentru boala valvei aortice în diabet (BVAD). Disfuncția valvei aortice, în special calcificarea reprezintă o temă globală a sănătății în toate societățile moderne, inclusiv în Romania. Diabetul accelereaza BVAC și este asociat cu o prognoză slabă a bolii valvei aortice și cu degenerarea rapida a valvei aortice bio-prostetice implantate. Până acum, nu exista nici o terapie famacologică viabilă pentru tratarea bolii valvulare, singura alternativă fiind inlocuirea valvei, o tehnică invazivă și costisitoare. Din aceste considerente se impune necesitatea unor cercetări suplimentare cu scopul de a indentifica mecanismele unice ale progresiei bolii valvulare.